Beste allemaal,

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, heeft premier Rutte in zijn toespraak gisteren nieuwe maatregelen afgekondigd. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport. Voor volwassenen geldt dat zij buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand mogen sporten. Kinderen onder de achttien mogen buiten in teamverband sporten. 

Voor DOC betekent dit dat er tot en met 19 januari geen gebruik kan worden gemaakt van Sporthal de Zandzee. Alle binnentrainingen tot dan gaan dan ook niet door. 

Omdat er tijdens de kerstvakantie toch al niet getraind zou worden, hebben we als bestuur besloten om in elk geval tot en met 1 januari helemaal niet te korfballen, dus ook niet buiten.

In de komende weken zullen we – ism de trainers – bekijken of we eventueel buitentrainingen gaan faciliteren. Uiteraard is dit van meerdere factoren afhankelijk: we toetsen niet alleen of de behoefte er is, maar kijken zeker ook naar bijvoorbeeld de coronacijfers, het weer en beschikbaarheid van de accommodatie. Hierover komen wij in de week van 4 januari bij jullie terug. 

Competitie
Naar aanIeiding van de persconferentie van 8 december j.l. springen we op de routekaart weer een stap verder. Aanvang van de zaalcompetitie zal op z’n vroegst op 30 januari zijn, alhoewel ikzelf deze kans klein acht gezien de huidige lockdown. Het laatste weekend om überhaupt nog te starten met de zaalcompetitie is het weekend van 6 februari. Je kunt hier de volledige routekaart bekijken.

Jullie zullen begrijpen dat ik zo vlak voor de feestdagen met positiever nieuws had willen komen, maar helaas. Ik wens jullie allemaal, ondanks alle beperkingen een hele warme kerst. Let op elkaar, bescherm elkaar en hou vol! Op naar een beter, sportief en gezond 2021, want ondanks alles is er altijd licht aan het einde van de tunnel. 
Een hele warme groet,Namens het bestuur,

Jenny Bruins  

Indien jullie vragen, opmerkingen of zorgen hebben over bepaalde maatregelen, schroom dan niet contact op te nemen met een van ons. Dat kan middels info@kvdoc.nl