Kangoeroes

Sinds 2011 kent KV DOC de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is dé manier voor kinderen van 3 tot 7 jaar om kennis te maken met korfbal. Op een speelse manier kennis maken met korfbal en leren op een verantwoorde manier te bewegen en ook samen dingen te doen.

Wat is het?
Bij de Kangoeroe Klup kunnen de allerjongsten op een speelse manier kennis maken met korfbal. Ze leren niet alleen gooien, vangen en bewegen, maar ook hoe leuk het is om samen dingen te doen, met jongens én met meisjes. Naast dat het erg leerzaam is, is de Kangoeroe Klup vooral heel leuk. Er worden allerlei spelletjes gedaan die te maken hebben met mikken, gooien en rennen.

Waarom?
Kinderen bewegen steeds minder en dat is ongezond. Bij KV DOC willen we laten zien dat bewegen niet alleen gezond is, maar ook ontzettend leuk. Al vanaf de eerste training is iedereen enthousiast. De kinderen vinden het zo leuk dat ze elke keer blijven terugkomen en vaak ook nog een vriendje of vriendinnetje meenemen. Enkele reacties van de trainers en van ouders:

Voor wie?
Alle jongens en meisjes van 3 tot en met 6 jaar zijn welkom bij de kangoeroetraining. Het maakt niet uit of je al kan gooien, vangen of juist nog nooit met een bal hebt gespeeld. Dat leer je op de training vanzelf! Je mag 3 keer langs komen om te proberen of jij het net zo leuk vindt als wij. Dan kun je lid worden van KV DOC en mag je het hele jaar komen trainen! De contributie voor een kangoeroelid is €15,00 euro per kwartaal. Bovendien ontvang je, als je lid wordt, het enige echte Kangoeroe Klup T-shirt van het KNKV (de korfbal bond).

Wanneer?
Tijdens het veldseizoen, ongeveer 1x in de 2 weken op zaterdagochtend is er een Kangoeroetraining, meestal op de dagen dat het eerste KV DOC een thuiswedstrijd heeft.

Informatie
Wil je meer informatie over de Kangoeroe Klup? Neem dan contact op met Jenny Bruins via jennybruins@hotmail.com of 06-28436907.