Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de jaarlijkse pietentraining bij DOC. Voor de E-tjes was er een leuk spel verzonnen waarbij ze in teams verschillende opdrachten moesten doen om stapjes vooruit te kunnen op een mens erger je niet-bord. Een aantal van deze opdrachten waren bijvoorbeeld het scoren van vijf strafworpen, het omgooien van pionnetjes, en drie keer met kikkersprongen heen en weer over het veld gaan. De kinderen (en coaches) hebben er superveel plezier mee gehad!

Voor de F-jes was een ander spel georganiseerd: een obstakelparcours waar ze pakjes overheen moesten vervoeren naar de schoorsteen, als echte pieten! Ze moesten hiervoor onder andere onder matten door kruipen, door een korf heeb kruipen, en pakjes door een korf gooien. Sommigen waren supergoed voorbereid door zelf al als pietje verkleed te komen, maar ook degenen zonder pakje hebben het top gedaan!

Vrijdag kwamen er echte pieten naar de kantine om de jeugd te bezoeken! De kinderen hadden eerst tijd om pepernoten te eten, spelletjes te doen, en kleurplaten te maken, totdat de drie pieten kwamen. Het waren drie zeer vrolijke pieten die nog meer pepernoten kwamen brengen, en bovendien ook nog eens cadeautjes! De kinderen en coaches werden verwend door de pieten. Daarna was er nog tijd om met de pieten spelletjes te doen, met ze kleuren, met ze te dansen, en zelfs nog met ze op foto te gaan! Het was een supergave avond voor de jeugd!

De C en B hebben zelf hun sinterklaasavond ingedeeld: de C had surprises gemaakt, en de B deed een dobbelspel om cadeaus te winnen. Bij hun was er ook geen gebrek aan lol (en pepernoten). Bij de C kwamen een aantal goed bedachte surprises langs, zoals een TV-scherm met Netflix voor een van de teamleden, en een megafoon voor de coach. Bij de B zat het dobbelspel natuurlijk vol met pret, maar ook teleurstellingen. Tot de allerlaatste seconden bleven ze hopen om dat ene cadeautje nog van dat ene persoon af te kunnen pakken, maar dat is natuurlijk niet iedereen gelukt. Toch leek iedereen wel blij en tevreden na afloop, waarna er ook nog even onderhandeld werd met de cadeautjes.