Dit jaar ging het Oliebollen-Priktoernooi helaas niet door bij DOC, maar in plaats daarvan hadden we donderdag 21 maart het Paas-Priktoernooi. Zelfde principe natuurlijk, maar met paaseieren in plaats van oliebollen! Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met het concept: De senioren (en kennissen van de club) worden opgedeeld in poules van 4, waarna ze alle vier om de beurt tegen elkaar strijden. Dit gaat door middel van een simpel wedstrijdje Tienen, maar dan met een tijdslimiet van 5 minuten (en alleen schieten, dus geen doorloopballen!). De twee winnaars van elke poule gaan door naar de winnaarsronde, nummer drie en vier van de poule gaan door naar de verliezersronde. In beide rondes wordt er weer tegen elkaar gestreden, maar nu is het simpelweg een afvalrace, waar uiteindelijk de laatste twee van elke ronde tegenover elkaar staan in de winnaars- en verliezersronde. Zo komt er dus een winnaar der winnaars, en een winnaar der verliezers.

Het was weer een spannende competitie, waar in de poulefase uiteindelijk bij sommigen naar doelsaldo moest worden gekeken om te bepalen wie die eerste en tweede plaats kregen. Sommigen hadden ook al simpelweg de oude bekende strategie om (iets) te winnen omarmd: de poulefase verliezen, zodat het in de verliezersronde makkelijker zou zijn om te winnen. Helaas hadden ze er daarbij niet op gerekend dat door een aantal sterke poules, sterke spelers ook alsnog in de verliezersronde zaten om hen het leven zuur te maken.

De verliezersfinale en winnaarsfinale werden tegelijkertijd gespeeld. In de verliezersfinale stonden Erwin en Jenny, in de winnaarsfinale strijdden Barry en Tim tegen elkaar. Tim kreeg al snel een vrij ruime voorsprong op Barry en won overtuigend. De verliezersfinale was wat spannender, maar werd uiteindelijk gewonnen door Erwin.

Verliezerswinnaar Erwin (links) en winnaarswinnaar Tim.

Na het Priktoernooi werd er nog een drankje gedaan in de kantine, met een overvloed aan paaseitjes (in plaats van de traditionele oliebollen). De prijzen werden hier ook uitgereikt: beide winnaars kregen een schitterende beker als aandenken aan hun overwinning dit jaar. Hopelijk hebben we volgend jaar weer zo’n gezellig en spannend Priktoernooi!