Over Korfbalvereniging DOC

De eerste Bussumse korfbalvereniging Olympia werd opgericht op 12 oktober 1920. Olympia was een typische zondagsclub en dat was ook de reden dat in 1939 de Christelijke korfbalvereniging DSV (Door Samenspel Voorwaarts) werd opgericht in Bussum, die alleen op zaterdag speelde. Vele jaren functioneerden beide verenigingen op een prima wijze naast en met elkaar, waardoor de korfbalsport in Bussum en omgeving sterk opbloeide.

In de 80-er jaren werd de samenwerking tussen beide verenigingen steeds hechter en werden ook de sport- en kantineaccommodaties gedeeld. Dit was dan ook de aanleiding om voorzichtig aan een fusie van beide verenigingen te gaan denken. Het duurde enkele jaren voordat  iedereen zover was. Beide besturen besloten in 1986 te gaan fuseren onder de nieuwe naam DOC (DSV – Olympia Combinatie). De krachten werden gebundeld en DOC groeide uit naar een vereniging van ongeveer 300 leden. Op het sportieve vlak werden prima prestaties geboekt. DOC speelde zelfs enige tijd in de overgangsklasse van de Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond.

Na deze grote bloei moest DOC genoegen nemen met een wat bescheidener periode in haar geschiedenis, omdat vele jeugdleden bij het volwassen worden zich steeds meer gingen vestigen buiten Bussum. De vereniging is inmiddels in een stabiele periode beland en trekt gelukkig steeds meer jeugd aan, waardoor het perspectief op verdere groei gunstig is. Samen met de compleet vernieuwde sportaccommodatie op ons vertrouwde Sportpark Zuid aan de Voormeulenweg zijn dit de ingrediënten om in 2020 het 100 jarig bestaan van DOC te gaan vieren.