Zaterdag 1 juni.

Het was een mooie zaterdagmiddag en de spelers en reserves van DOC 1 waren aan het popelen om een mooie pot korfbal neer te zetten. Maar eerst even een ruim uur naar het prachtige Joure rijden (Friesland).

Eenmaal aangekomen werd het team toegesproken door de coach, met een mooie echo in de kleedkamer klonken woorden als: ”Het is een mooie dag, het weer is goed”, ”Perfect korfbalweer” en de legendarische uitspraak: ”Laten we niet weer anderhalf uur rijden om ons van het veld te laten schieten”. Met vol vertrouwen liepen de spelers het veld op. al snel werd de achterstand voor DOC duidelijk, 2-0
binnen 3 minuten.

Na flink wat doelpunten tegen en wat doelpuntjes voor was de stand in de rust 12-3. Jeroen van Monsjou kreeg zijn koppie er maar niet bij tegen een slimme en goede heer van minstens 3 meter lang, en er werd in de rust een tactische wissel ingezet om de aanvoerder Tim Jansen van het ene vak naar het andere vak te verplaatsen om zo Jeroen wat last van zijn schouders te halen.

De tweede helft begon sterk voor DOC en de wissel pakte goed uit met een mooi afstandschot van de aanvoerder. In de slotfase van de wedstrijd was iederen zeiknat van het zweet en lagen de tongetjes op het grasveld.

Een zwakke eerste helft maar tevens een mooie tweede helft heeft doc op een eindstand van 20-7 gebracht.