Lid worden!

Wij vinden het altijd erg leuk om nieuwe leden te verwelkomen! Kinderen vanaf 4 jaar zijn bij ons al welkom.

Wij kennen de volgende leeftijdscategorieën:

Kangoeroes (4-6 jaar):

De Kangoeroe Klup is een spel- en bewegingsconcept voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, ontwikkeld door de korfbalbond. Er worden allerlei leuke (bewegings-)spelletjes met de kinderen gedaan, waarbij hoogwaardige spelmaterialen worden gebruikt. De kinderen raken zo spelenderwijs vertrouwd met de eerste beginselen van de korfbalsport. Onze begeleiders hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

F-pupillen (6-8 jaar):

Spelen monokorfbal, dat is korfbal in 1 vak, waarbij een team uit 4 kinderen bestaat. De korfbalpaal is 2,50 hoog, en de bal is kleiner (“een “viertje”).

E-pupillen (8-10 jaar):

Spelen meestal al in 2 vakken (een verdedigingsvak en een aanvalsvak), waarbij een team uit 8 kinderen bestaat. Bij E-pupillen kan soms ook nog monokorfbal (4 kinderen in een team) worden gespeeld; dit doen we vooral voor kinderen, die net lid zijn geworden. De korfbalpaal is 3 meter hoog en de bal is een “viertje”.

D-pupillen (10-12 jaar):

Spelen altijd in twee vakken. De korfbalpaal is 3 meter hoog en de bal is een “viertje”.

C-aspiranten (12-14 jaar):

Vanaf de C-aspiranten en hoger wordt altijd in 2 vakken gespeeld, op een korfbalpaal die 3,50 meter hoog is en de standaard korfbal, een “vijfje”.

B-aspiranten (14-16 jaar).

A-junioren (16-18 jaar).

Senioren (18 jaar en ouder).

Een korfbalseizoen ziet er als volgt uit:

– september t/m oktober: eerste helft veldcompetitie (6 wedstrijden);

– november t/m maart: zaalcompetitie (12 wedstrijden);

– april t/m mei: tweede helft veldcompetitie (6 wedstrijden).

Vanaf 6 jaar (F-pupillen) speelt onze jeugd competitiewedstrijden op zaterdag tegen leeftijdsgenoten van andere verenigingen. De ene week ‘thuis’ op ons veld bij Sportpark Zuid en de andere week ‘uit’ bij een andere vereniging. Tijdens de zaalcompetitie spelen we onze thuiswedstrijden in sporthal De Zandzee. Voor het vervoer naar de uitwedstrijden wordt bij toerbeurt een beroep gedaan op de ouders, die in het bezit zijn van een auto en die willen vervoeren.

De trainingstijden en contributiebedragen zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie. De meeste teams trainen op donderdag avond.

Naast het verzorgen van de trainingen en wedstrijden organiseren we nog een groot aantal andere activiteiten voor de jeugd, zoals: bingo- en filmavonden, Halloween-feest, Sinterklaastraining, Kerstdiner en het jaarlijkse hoogtepunt: het Pinksterkamp.