Hallo korfbalfans! Omdat alle fysieke activiteiten voorlopig niet door kunnen gaan zullen we een aantal nieuwe rubrieken het leven in blazen. Eén van deze rubrieken heet “Korfbalplezier in Huis”. In deze rubriek zullen creatieve projecten die te maken hebben met korfbal stap voor stap uitgelegd worden. Dit kan iedereen thuis doen, is niet te ingewikkeld, en het is een leuke manier om de tijd te besteden (ook wel ‘bezigheidstherapie’).

Vandaag beginnen we met een vrij makkelijk project: een DOC-poppetje.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kegelpoppetje; witte, rode, en blauwe verf; een potlood; en een klein kwastje. Hier zijn de stappen:

 

1. Verf het kegelgedeelte wit

2. Schets lichte lijnen met een potlood: aan beide zijkanten voor het blauwe gedeelte, de kraag bovenaan, en voor de rode stukjes aan de voor en achterkant

Zo ziet de voorkant er uit.

Dit is de zijkant: het blauwe vlak komt in het midden, de rode stukjes eraan vast, en het kraagje erboven

  Dit is de achterkant.

3. Geef de vlakken de kleuren die ze horen te hebben. Hieronder zie je hem ingekleurd van alle kanten:

 

4. Geef alles als het opgedroogd is een tweede laag als dat nodig is, verf een gezicht zoals je die zelf wil en voilà: je eigen DOC-poppetje. Met een laagje lak eroverheen is hij ook meteen goed beschermd tegen slijtage.

Met meerdere kan je je eigen team namaken (gebruik bijvoorbeeld wol voor de haren), of wees creatief en maak er een veld bij! Let wel op: stift loopt makkelijk uit op deze houten poppetjes, dus ik raad je aan dat niet te gebruiken zonder goede onderlaag!

Heb je vragen, ben je zelf nog creatief geweest of heb je zelf nog ideeën? Post ze in de comments op Facebook, of stuur Lianne een bericht als je jouw project in deze rubriek terug wil zien.