Dat korfbal geen superpopulaire sport is, is onder de korfballers wel bekend. Veel mensen denken dat het een soort basketbal is, sommigen weten nog wel dat het een gemengde sport is, maar een aantal hebben er zelfs nog nooit van gehoord. Om ons eigen steentje bij te dragen aan het populariseren van korfbal hebben we een korfballes gegeven op de Bussumse Montessorischool. Met vier vrijwilligers hebben we de gymlessen overgenomen, en met veel plezier laten zien én ervaren hoe korfbal in elkaar zit!
 

De kinderen werden eerst enthousiast gemaakt met baltikkertje. Het vele rennen putte ze niet uit, maar gaf ze juist energie voor de volgende spellen. Door van de schietspelletjes een wedstrijdje te maken bleef het spannend, en het was fantastisch om de inzet van de kinderen hierbij te kunnen zien. De meesten zetten hun beste beentje voor om zoveel mogelijk te kunnen scoren, en dat deden ze met veel plezier.

De reacties van de kinderen zelf waren natuurlijk verschillend, maar het was opvallend hoe velen van oudere leeftijd, die al een sport speelden, toch heel nieuwsgierig waren en het graag wilden leren. Zo kwam een van de jongens bij het schieten aanzetten met de vraag: “Ik zit op basketbal, is het dan makkelijker voor mij?” Nadat hem verteld was dat hij dat zelf moest uitvinden, maar wél de korfbaltechniek moest gebruiken, kwam hij er al snel achter dat het het moeilijker was dan hij had verwacht. Toch bleef hij superfanatiek, wat de rest ook juist aanstak. Daardoor bleef het extra leuk om tips te geven en de teams aan te moedigen.

 

Korfbal populairder maken is niet makkelijk, maar op deze manier wél leuk. De korfballes helpt met korfbal op de kaart zetten, en hopelijk halen we er zelfs nieuwe teamgenoten uit!