In de kerstvakantie hadden we weer de jaarlijkse kerstviering in de kantine van DOC. De activiteitencommissie heeft alles op alles gezet om er een topavond van te maken, en dat is zeker gelukt!

De kantine was omgetoverd tot een hut, gevuld met lichtjes en andere kerstversiering, inclusief haardvuur. Dit allemaal dankzij Feestverhuur  het Gooi. De commissieleden waren chic aangekleed om iedereen persoonlijk welkom te heten en ze een paar consumptiebonnen aan te bieden.

  Toen de meeste gasten er waren mochten ze een zitplaats opzoeken aan mooi gedekte tafels, om vervolgens aan het diner te kunnen beginnen. Het was hartje winter, maar dat heeft de commissie er niet van weerhouden om een buffet aan te bieden met heerlijk gebarbecued vlees en gebarbecuede vis, met verscheidene salades en sausjes erbij. 

Nadat iedereen genoten had van het eten werden blind nummertjes uitgedeeld, die aantoonden wie naar welke tafel moest. Daarna begon een strijd tussen de tafels om de DOC kerstpubquiz te winnen. Deze bestond uit 7 rondes, waarvan 4 met vragen, 2 met foto’s, en 1 met muziekfragmenten. De quiz was zeker niet makkelijk, maar het was duidelijk dat iedereen superveel plezier heeft gehad.
De quiz liep uit op een gelijkspel tussen twee tafels, dus moest er nog één inschattingsvraag gesteld worden om te kijken welke tafel de uiteindelijke winnaar was. De vijf personen aan die tafel moesten onderling nog strijden voor de uiteindelijke prijs. Deze finale was een spel met de ingepakte (en ingetape) prijs. De finalisten moesten rondom de tafel staan. Eén kreeg een kerstmuts op en handschoenen aan, en moest zo de prijs proberen uit te pakken. De volgende probeerde ondertussen dubbel te gooien met twee dobbelstenen, als dat lukte, mocht hij/zij de muts en handschoenen overnemen en verder gaan met uitpakken, degene die de uiteindelijke prijs in handen had was de winnaar. We hadden vier superfanatieke spelers voor de finale, die er een echt spektakel van maakten voor de toeschouwers door de muts niet zomaar op te geven. De uiteindelijke winnaar was Alex, die een DOC-shirt en -mok won.