Zaterdag 7 september 2019, Amsterdam 1 – DOC 1  /  9-12

 

Na de jaarlijkse zomerstop, en nadat iedereen weer terug was gekomen van vakantie, was het weer tijd om een wedstrijd korfbal te spelen. 

De selectie was bepaald door de nieuwe coach van DOC 1, Sjaak vd Burgh, die van huis uit altijd verschillende teams van KV Huizen heeft gecoacht. Het team bestaat dit seizoen uit een gebalanceerde mix van jong bloed en ervaren spelers. 

De eerste wedstrijd was in aantocht: tegen Amsterdam. Zoals DOC altijd zegt: Amsterdam uit, altijd lastig”. Amsterdam is hét team waar DOC altijd gelijk mee op gaat en de spelers willen natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten en dat kan alleen maar door de pot te winnen. Niet met een magere 1 doelpunt verschil, nee, ze gingen voor de volle bak! 

Vol focus en adrenaline gingen de spelers het veld op, het fluitje blies, en we waren begonnen. 

Al snel werd de toon gezet, DOC scoorde vrij vlug de 0-1 en wist de voorsprong te behouden om daarop met 1-4 de rust in te gaan. 

Na het gebruikelijke praatje en het bakkie thee gingen de spelers het veld weer op, het was zoeken, het was moeilijk, maar toch sloegen ze zich erdoorheen. Ook al werd nieuwe aanwinst Alex vd Kolk gestoken door een wesp, hij bleef volledig gefocust op de wedstrijd en ook hij kon zijn 3e debuut in het Eerste afsluiten met een doelpunt op zijn naam. 

De eindstand werd uiteindelijk 9-12 in het voordeel van DOC, de punten mee terug naar Bussum, en vol vertrouwen werd het nieuwe seizoen afgetrapt, met DOC vooralsnog bovenaan. 

 

Geschreven door Alex vd Kolk.