DOC 1 – Oosterkwartier 1

Zaterdag 19 oktober. Na drie regenachtige zaterdagen op rij was dit eindelijk een zaterdag waarbij de regenjassen in de kast konden blijven. DOC speelde thuis tegen Oosterkwartier: de ongeslagen nummer 1 van de poule. De opdracht voor DOC was dan ook duidelijk: het eigen spel spelen, vertragen in de verdediging, positief zijn naar elkaar en vooral een leuke wedstrijd spelen. 

Op een rustig Sportpark Zuid (geen andere wedstrijden meer op zaterdag) mochten in de eerste aanval beginnen: Joris, Jeffrey, Kelly en Lisanne. Eerste verdediging: Jeroen, Alex, Lindsey en Marleen.

In afwezigheid van de geblesseerde aanvoerder mocht Jeroen de aanvoerdersband om zijn arm schuiven. Een functie waar hij zelf nog even aan moest wennen: getuige de interessante warming-up en het te woord staan van de scheidsrechter (deze keer zonder het gebruik van Whatsapp foto’s). Na een korte pitstop van de scheidsrechter in de kleedkamer mocht dan toch de wedstrijd beginnen!

Jeroen vond het nodig tijd dat zijn vak een keer in de aanval mocht beginnen. Helaas was hij de enige en dus begon DOC met de interessante opstelling van 5 personen in de aanval en 3 in de verdediging. Gelukkig werd Jeroen, onder lichte dwang, teruggefloten door zijn teamgenoten. 

Oosterkwartier begon sterk aan de wedstrijd en kon al snel een voorsprong van 0-5 op het scorebord noteren. Gelukkig deden Jeffrey en Jeroen nog iets terug voor rust. Ruststand 2-9. Hier mocht DOC zeker tevreden mee zijn. De eigen opdrachten werden door alle spelers goed uitgevoerd en Oosterkwartier kwam daardoor niet goed in het spel. 

Na rust kwamen Kelly en Alex het beste uit de kleedkamer. Zij wisten samen de stand op 5-10 te brengen. Na deze goede start van de tweede helft liep Oosterkwartier uit. Langzaam begon ook de conditie van DOC parten te spelen. Het constant gefocust verdediging om geen kansen weg te geven begon zijn tol te eisen. Getuige de uitspraak van Lindsey: ‘Ik ben kapot man’. Veteraan Barry verving Jeffrey in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Een feit waar de tegenstander niet heel blij van werd. Na een aantal interessante beslissingen van de scheidsrechter kwam er een einde aan de wedstrijd. Eindstand: 8-17.

Ondanks de verloren wedstrijd hebben we als team een goede prestatie neergezet, onze opdrachten uitgevoerd én een leuke wedstrijd gespeeld. 

Volgende week volgt de laatste wedstrijd, thuis tegen Amsterdam. DOC kan voor deze laatste wedstrijd nog wel wat aanmoediging gebruiken! Zien we jou ook op het sportpark?