Zaterdag 21 september 2019, Stormvogels 1 – DOC 1    / 13-7

7-3 rust 13-7 eindstand

Deze zaterdag mocht DOC 1 naar Uitgeest voor een wedstrijd tegen Stormvogels 1. Het was een zonnige dag met een beetje wind. De nadelen hiervan kwamen we tijdens het inschieten al achter, terwijl we een bal moesten vangen met de zon in ons gezicht.

Stormvogels 1 was voor ons een onbekend team. Wat van tevoren opviel was dat ze één hele lange heer hadden. Onze heren bespraken vervolgens dat ze niet door hem gepiepeld moesten worden. Alex zei vol overtuiging dat hij zich niet laat piepelen, dus raad maar eens wie Alex zijn tegenstander werd.

De wedstrijd begon zwaar voor DOC. Stormvogels speelde op vrij hoog tempo en zaten er in de verdediging bovenop. Zo kwamen we al snel op meerdere punten achterstand. Gelukkig wist DOC wel wat te scoren en gingen we met een achterstand van 7-3 de rust in. 

De tweede helft begon DOC een stuk sterker. We kregen weinig doelpunten tegen en scoorden zelf wel. Zo stond het even 8-6 en werd het weer wat spannender. Vervolgens kwamen de tegendoelpunten weer binnen en werd de achterstand weer groter. In het vak van Tim werden meerdere grote kansen gecreëerd, maar zoals vaker bij DOC werden ze niet afgemaakt. Het andere vak was goed aan het verdedigen, zo heeft Alex een afstandsschot van zijn heer verdedigd. Zoals u waarschijnlijk al had geraden was zijn tegenstander die hele lange heer, die door zijn bovenhandse schottechniek erg lastig te verdedigen was. Helaas scoorde DOC maar niet en werd de achterstand steeds groter. De uiteindelijke eindstand werd 13-7 voor Stormvogels, dus moest DOC de punten daar laten.

Goede punten:

  • Mooie kansen gecreëerd
  • Sterkere tweede helft
  • Alex is niet gepiepeld

Slechte punten:

  • Geen punten meegenomen
  • Kansen niet afgemaakt
  • Zwakke eerste helft

Bijzonderheden:

  • Veel vliegtuigen, sommige hingen zelfs stil in de lucht. Of leek het maar zo?
  • Veel lawaai en getoeter

Slecht nieuws voor de fans van het vorige verslag. Hierin staat vermeld dat dit verslag antwoord zou geven op de vraag ‘Hoe duur is het bier in de kantine?’. Helaas heb ik eerlijk gezegd geen antwoord op deze vraag. We waren laat klaar en zijn vrij snel naar huis gegaan. Heeft u antwoord op deze vraag? Laat het ons weten op info@kvdoc.nl dan zullen wij dit snel aanpassen. 

Momenteel staat DOC 1 op de 7de plek met 2 punten. Omringd door Stormvogels met tevens 2 punten, maar een beter doelsaldo, en Amsterdam op de 8ste plek met 0 punten.
Zie hier de volledige stand: https://www.korfbal.nl/competitie/#/overzicht/club/57fb76bd385ee9971b310bce/standen 

Volgende week speelt DOC 1 thuis om 15:45 uur tegen Triaz 1. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, bent u erbij?

Geschreven door Joris Veen