Zaterdag 14 september 2019, DOC 1Purmer 1  /  11-16

De laatste thuiswedstrijd van deze dag was tussen DOC 1 en Purmer 1 (die ongeslagen bovenaan staan in de competitie).

We begonnen deze wedstrijd met veel vreugde omdat we dachten dat Michael terug was uit Australië! Helaas bleek dit onze tegenstander te zijn die ook gewoon groot was.

DOC begint in de aanval en Tim komt snel tot kansen, maar ze willen er niet in. Purmer speelt uit en schiet op de korf maar mist. Nu heeft DOC de vang, maar bij uitspelen verovert Purmer weer, waardoor ze wederom een kans op een schot krijgen. DOC verovert weer de bal, en krijgt weer een paar kansen in de aanval. Purmer weer met een schot en DOC de vang. DOC moet slim zijn bij uitspelen want Purmer speelt fel op de bal in de eerste 2 minuten.

In een van de eerste minuten scoort Purmer de 0-1 nadat ze veel kansen op de korf hebben gehad. DOC begint weer vanaf de middellijn en komt in de aanval. Tim wordt mooi vrij gespeeld onder de korf en kan de gelijkmaker scoren, 1-1. Iets later komt Purmer op een afstand van een paar meter en neemt een schot zuiver in de korf, 1-2.

Purmer versnelt het spel en vuurt de ene na de andere bal op de DOCkorf af. Voor de duidelijkheid: dit is de rechterkorf als je het veld op loopt.

Onze dames en heren moeten alerter worden en het tempo van Purmer volgen. DOC  krijgt de bal in de aanval en Alex neemt een doorloopbal zijwaarts. Purmer tikt de bal aan en Marleen krijgt controle terwijl ze vrij staat, rustig legt ze de bal in de korf, 2-2 na wat minuten spelen.

Purmer verliest snel de bal en DOC komt in de aanval, Tim komt tot een doorloopbal maar wordt teruggefloten voor verdedigd. DOC verdedigt goed, nouja… het vak van Tim dan. Purmer onderschept de bal na meerdere kansen en het is wachten totdat ze meteen hierna met een afstandsschot de 2-3 scoren.

DOC speelt goed over in de aanval en zoekt zijn kansen. Tim komt mooi vrij voor een doorloopbal maar de bal mist net de korf. In de verdediging blijven we balverlies houden doordat we de bal niet in de korf gooien. Purmer kan hierdoor keer op keer veroveren en speelt een dame vrij onder de korf, 2-4 na 20 minuten spelen (ongeveer).

2 minuten later krijgt DOC weer en kans op een schot en maken ze zelfs de 3-4.

Er gebeurde veel voor de rust. DOC verdedigde nog steeds goed (vak van Tim) en ze kwamen wel tot wat kansen. Helaas bleven ze achter de feiten aanlopen en hebben dus de hele wedstrijd lang niet meer punten gehad dan Purmer. Purmer was voornamelijk zuiver binnen de eerste 5 meter van de korf. Om een idee te krijgen; als je de buitenkant van de cirkel (rond de korf) zou doortrekken, dan is deze lijn rond 5 meter van de korf. Je kan ook vanaf de korf 5 stappen in een willekeurige richting lopen, dan kom je ongeveer op hetzelfde uit.

Hoe dan ook de rusttand was volgens mij 7-8. DOC stond in ieder geval 1 punt achter.

Page Break

2e Helft

We kunnen al snel weer de gelijkmaker maken. Helaas loopt Purmer weer wat uit tot de 8-10

Purmer verovert de bal in een DOCaanval, maar verliest die meteen waardoor DOC diverse goeie kansen op de korf krijgt. Schotjes, kleine kansen, doorloopbal maar helaas missen we net.

Het wordt wat onrustiger op het veld. DOC blijft achter de feiten aanlopen en Purmer blijft voornamelijk scoren binnen de 6 meter. DOC heeft ook wat doelpunten gemaakt doormiddel van vrije ballen en strafworpen. Een vrije bal werd ook terecht gegeven aan DOC doordat de tegenstander te hard “schot” riep, nadat Alex een schotpoging had gedaan. Deze vrije bal zat overigens wel, alleen vervaagde de score voor de spelers, aangezien DOC al wist dat ze niet voor stonden.

Wat later in de 2e helft was de wedstrijd, achteraf gezien, al gespeeld. Purmer komt met 3 doelpunten voor te staan en DOC heeft deze achterstand niet weten te overbruggen.

De scherpe lezer heeft al in de gaten dat de 2e helft wat minder gedetailleerd is beschreven. Natuurlijk is dit uit te leggen. De trainer van DOC (Sjaak) was afwezig tijdens deze wedstrijd. Dit verslag is dus voortgekomen uit de eigen herinneringen en interpretaties van een spelende speler uit de thuisploeg DOC. Het is lastig om de precieze tussenstand te onthouden tijdens en na de wedstrijd. Daarmee kan gezegd worden dan bovenstaand verslag niet 100% betrouwbaar kan worden geschat. Om hiervan een voorbeeld te benoemen, dacht de schrijver dat de eindstand 12-15 was, maar met behulp van de altijd uptodate KNKV-applicatie, is deze verkeerde uitslag weer recht gezet. Ook is op deze app te zien dat DOC helaas niet meer de koploper is in de competitie.

Volgende week speelt DOC 1 in een uitwedstrijd tegen de Stormvogels 1. Hoe gaat dat lopen? Wat wordt de score? Hoe goed zijn deze spelers? Hoe duur is het bier in de kantine?… Het enige wat we zeker weten is dat het 40 minuten rijden is. Houd de verslagen in de gaten en dan heeft u het antwoord op al deze vragen volgende week zaterdag 21 september. Tot dan.