KV DOC 100 jaar!

DOC is op 12 oktober 2020 100 jaar oud geworden! Dit gaan wij als club natuurlijk groots vieren; het gehele jaar zou in het teken staan van ons 100-jarig bestaan. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid, maar we hopen alles in 2022 te kunnen gaan inhalen!

Zet alvast 8 oktober 2022 in je agenda, want dan hebben we ons Jubileumfeest gepland!

De eerste Bussumse korfbalvereniging Olympia werd opgericht op 12 oktober 1920. Olympia was een typische zondagsclub en dat was ook de reden dat in 1939 de Christelijke korfbalvereniging DSV (Door Samenspel Voorwaarts) werd opgericht in Bussum, die alleen op zaterdag speelde. Vele jaren functioneerden beide verenigingen op een prima wijze naast en met elkaar, waardoor de korfbalsport in Bussum en omgeving sterk opbloeide.

In de 80-er jaren werd de samenwerking tussen beide verenigingen steeds hechter en werden ook de sport- en kantineaccommodaties gedeeld. Dit was dan ook de aanleiding om voorzichtig aan een fusie van beide verenigingen te gaan denken. Het duurde enkele jaren voordat iedereen zover was. Beide besturen besloten in 1986 te gaan fuseren onder de nieuwe naam DOC (DSV – Olympia Combinatie). De krachten werden gebundeld en DOC groeide uit naar een vereniging van ongeveer 300 leden. Op het sportieve vlak werden prima prestaties geboekt. DOC speelde zelfs enige tijd in de overgangsklasse van de Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond.

Na deze grote bloei moest DOC genoegen nemen met een wat bescheidener periode in haar geschiedenis, omdat vele jeugdleden bij het volwassen worden zich steeds meer gingen vestigen buiten Bussum. De vereniging is inmiddels in een stabiele periode beland en trekt gelukkig steeds meer jeugd aan, waardoor het perspectief op verdere groei gunstig is. Samen met de compleet vernieuwde sportaccommodatie op ons vertrouwde Sportpark Zuid aan de Voormeulenweg zijn dit de ingrediënten om in 2020 het 100 jarig bestaan van DOC te gaan vieren.

Het jaar 2020 staat bij de DOC compleet in het teken van het jubileum. Er zullen vanaf januari 2020 activiteiten worden aangeboden voor zowel (jeugd)leden als oud-leden. Deze worden geïntroduceerd op deze pagina en de reguliere pagina van de vereniging. We zullen het jubileum jaar afsluiten met een groots feest voor alle betrokkenen bij de vereniging. Hou de pagina goed in de gate want er zullen regelmatig nostalgische berichten worden geüpload.

Nodig vooral iedereen die betrokken is geweest bij DOC uit om de pagina leuk te vinden zodat deze ook op de hoogte blijven van alle activiteiten en updates.