Zaterdag 19 januari troffen DOC 1 en Fluks 1 elkaar in sporthal de Zandzee van DOC. Het beloofde een spannende pot te worden aangezien DOC slechts twee punten meer had dan Fluks. Voor Fluks was het de kans om terug in te lopen op DOC en de rest van de competitie, voor DOC was het belangrijk om Fluks voor te blijven en proberen mee te blijven doen met de middenmoot. Een enerverende wedstrijd bleek het zeker: tot de laatste twee minuten wist Fluks constant DOC te blijven volgen in de score, en meer dan 3 punten voorsprong kreeg DOC dan ook niet tot de allerlaatste minuut. Lisanne scoorde toen de 21-17, en sloot daarmee de wedstrijd af met een mooi doelsaldo voor DOC.

De wedstrijd begon goed voor DOC met een mooie doorloopbal van Tim, maar Fluks wist meteen te reageren door er 1-1 van te maken met een afstandsschot. Gedurende de eerste helft bleef DOC op korte voorsprong tot de 10-10 vlak voor het einde van de eerste helft. De 11-10 waarmee DOC de rust in ging was mede dankzij de topscoorders van deze wedstrijd: Tim met vier doelpunten in de eerste helft, en Jeroen die er ook vier scoorde in die tijd. Fluks had echter twee hele goede schutters in hun team, waarmee ze DOC met afstandsschoten op de hielen bleven.

De 2e helft is waar DOC nog regelmatig inzakt bij wedstrijden, maar deze keer zeker niet! De wedstrijd bleef weliswaar spannend, maar dankzij constante aanwijzingen en tactieken van coach Edwin wist DOC tijdens de wedstrijd te blijven verbeteren. Joris ging helaas door zijn enkel in het begin van de tweede helft, waarna invaller Jeffrey het over moest nemen. Ondanks het grote lengteverschil wist Jeffrey strak te blijven verdedigen, en scoorde hij zelfs nog een schot! Fluks had het ook nog niet opgegeven, en wist tot de laatste vier minuten (16-16) nog bij te blijven. Daarna wist Tim zijn schot weer goed op te pakken, en scoorde twee doelpunten achter elkaar, in totaal heeft hij er zeven gemaakt in de wedstrijd. Marleen scoorde na de 18-16 haar derde vrije bal; ze heeft die wedstrijd niet één vrije bal gemist! Jeroen had ondertussen een totaal van zes doelpunten, maar het was Lisanne die de wedstrijd met een doorloopbal en daarna nog een afstandsschot afsloot, waardoor DOC won met 21-17.

Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van DOC 1, dat nu meer aansluiting heeft bij de middenmoot van de competitie. Over twee weken is de volgende wedstrijd, thuis, tegen Vlug en Vaardig. Ook die zaterdag gaat het zeker een spannende wedstrijd worden na een uitslag van 8-11 voor DOC vorige keer, dus kom vooral DOC aanmoedigen!