Afgelopen zaterdag, 9 maart, moest DOC 1 richting Amsterdam om de tweede wedstrijd tegen Amsterdam 1 te spelen. De vorige wedstrijd werd met maar één punt verschil door Amsterdam gewonnen, dus ondanks het grauwe weer ging DOC 1 opgewekt en vol goede moed die kant op.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd kon DOC de hoop houden om nog te winnen. Meestal kwam Amsterdam even op korte voorsprong, waarna DOC het snel weer gelijk maakte. Toch was het spel van DOC deze wedstrijd verre van perfect. Het leek erop dat bijna niemand echt zijn dag had, en het hielp ook niet mee dat één van de speelsters met beginnende longonsteking speelde; terwijl ze dat nog verrassend goed volhield. Eén speelster van DOC was echter nog wel opvallend: Simone had de moeilijkste dame van Amsterdam tegenover zich, die een erg goed schot had. Simone liet zich hierdoor niet ontmoedigen, maar wist gedurende de hele wedstrijd vrij goede druk op haar dame uit te oefenen, met ondersteuning van haar vakgenoten natuurlijk.

Met nog zo’n vijf minuten op de klok stond het nog 9-9. Beide partijen hadden dus niet erg veel gescoord, en het was toen nog steeds spannend. Het was in die laatste minuten dat het van 9-9, naar 13-9 uitliep door een vrije bal en drie afstandschoten tegen. Het was geen mooie wedstrijd, en DOC was zeker niet in topconditie, maar toch hebben ze er wel voor gevochten. Helaas moesten ze alsnog met een verlies naar huis.