Nog geen drie wedstrijden gespeeld en nu al een belangrijke wedstrijd op het programma.Ekva 6 heeft net als DOC 1 alle wedstrijden gewonnen met overeenkomende uitslagen, op basis van de uitslagen en de stand was dus alleen te voorspellen dat we twee ploegen moesten zijn die aan elkaar gewaagd zijn. En dat bleek!

1e Helft
Op het moment dat de scheids in fluit zijn we energiek en voorbereid op een team met veel korfbalervaring. Ondanks dat EKVA in de 1e minuut de score opent met een afstandschot, staat het na 5 minuten spelen alweer 1-3 voor DOC waarvan twee spatzuivere schoten van Kelly.

Zo wordt er over en weer gescoord, al gaat het bij beide vakken niet makkelijk. Al zijn de aanvallen van beide ploegen gevaarlijk, door goed verdedigen wordt er niet makkelijk gescoord. Het lijkt dan ook al snel een wedstrijd te worden van de lange adem.

Na ongeveer 15 minuten spelen staat het 4-6 voor DOC. In zo’n moeizame wedstrijd zijn 2 goals voorsprong belangrijk.

Echter nog ruim in de eerste helft komt de meest ervaren heer van EKVA in het veld die duidelijk op hoog niveau heeft gespeeld. Joris mag deze wedstrijd dan ook deze uitdaging aangaan.

De eerstvolgende aanval is het dan ook gelijk raak, twee aanvallen, twee goals. Deze heer is duidelijk dé speler waarvan ze het moeten hebben. En dan staat het oppeens 6-6 gelijk.

Maar Joris kan dit, dat hebben we op de training ook gezien. Zoek de grens maar op was dan ook het advies.

Beide ploegen blijven strooien met schoten, maar ook wordt er gevochten voor de reboundpositie, zeker het vak van Lisanne had het daar moeilijk mee.

De voorsprong en de controle op de wedstrijd is geminimaliseerd en zo gaan we dan ook met 9-9 de rust in.

2e helft
In de rust hebben we geconcludeert dat deze wedstrijd niet makkelijk gewonnen is. Het voortzetten van de geconcentreerde verdediging, van met name de heren van Joris en Jeroen, was één van de missies voor de tweede helft. Ook de wedstrijd op conditie winnen was een doelstelling.

De messen wederom geslepen en het fluitsignaal klinkt. Waar wij extreem veel moeite hebben in het vak van Lisanne om een treffende aanval op te zetten, houd het vak van Joris de deur dicht. En dat is knap gezien de druk die EKVA op de aanval kan leggen, zeker met die ervaren heer.

Na tien minuten spelen in de twede helft is het nog steeds 9-9 en wordt de wedstrijd met de minuut zenuwslopender.

De 11e minuut, de goal, helaas niet voor ons, 10-9 voor EKVA en onze aanval heeft het nog even lastig. Echter dankzij de verdediging van het vak van Joris krijgt onze aanval nog eens 5 minuten extra de tijd om een goal te vinden en via wederom een afstandschot van Kelly wordt het 10-10.

Het is nu belangrijk dat de aanval van het vak van Joris snel de goals vind om het gat terug naar 2 te brengen, gezien zij makkelijker scoren. Ondanks het goed verdedigende werk en het 5 minuten lang dicht houden valt in de 8e minuut de tegentreffer en is het 11-10 in het voordeel van EKVA.

Nog geen minuut later maakt Lindsey met een korte kans de belangrijke 11-11.

De wedstrijd kan nu twee kanten op gaan, maar het gezien het verloop van de wedstrijd zijn wij deze laatste 8 minuten niet in het voordeel. Onze aanval met met Lisanne, Alex, Kelly en Jeff scoort lastig en in het andere vak moeten vooral Jeroen en Joris tot het uiterste gaan om alle aanvallen af te ketsen.

We gooien het over een andere boeg. Alex offert zich op om te wisselen met Amel. Hij is erin gekomen met als doel een stabiele rebound te verzorgen om het vak van Joris meer lucht te geven in de verdediging en uiteraard het aanvallende vak meer schotkansen te bieden om de voorsprong te pakken.

Daar gaan we, de laatste 8 minuten, spannend! Maar het werkt! Het aanvallende vak vind kracht in de rebound en er kan meerdere keren gevaarlijk geschoten worden. Het andere vak houd stand.

Ja! 6 minuten voor tijd is het raak, dan eindelijk de voorsprong 11-12. Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld, want de 5e, 4e, 3e en 2e minuut verstrijken zonder goal.

Alles komt aan op de laatste minuut, elke korfballer weet hoe spannend die minuut is als het gaat om één goal verschil.

En daar issie, toch nog een goal in die laatste minuut.

Gelukkig de beslisser voor DOC 1, een vanuit de rebound terug gegeven bal op Lisanne die de winst in de laatste minuut nog even goed verzekerd met een eindstand van 11-13.

Bedankt Andy en Marilene voor jullie support! De eerstvolgende wedstrijden beloven extra spannend te worden, nu elke wedstrijd tot aan het einde van de eerste helft veld als een kampioenswedstrijd kan worden beschouwd.

Tot aankomende weekend, thuis tegen Badhoevedorp 2.