Waarom Korfbal?

Korfbal is een van de weinige teamsporten in Nederland met een groeiend ledenbestand. Hoe dat komt? Hieronder vindt je 8 redenen om te gaan korfballen!

  1. SAMENspel. Korfbal is de ultieme teamsport. Je mag niet lopen met de bal, en je kunt je alleen vrijspelen en doelpunten maken door snel met elkaar over te spelen. Voor egoïsten is geen plaats.
  2. Sociaal-emotionele ontwikkeling. Korfbal is de enige gemengde teamsport ter wereld. Nergens anders leren jongens en meisjes op een zo natuurlijke manier met elkaar om te gaan.
  3. Veelzijdigheid. Bij korfbal vervullen de spelers alle functies. Iedereen moet zowel kunnen aanvallen, verdedigen als ondersteunen.
  4. Motorische ontwikkeling. Door de veelzijdigheid van de sport worden korfballers allround sportmensen.
  5. Veiligheid. Bij korfbal is lichamelijk contact niet toegestaan. Extra lichaamsbescherming, zoals scheenbeschermers, is bij korfbal niet nodig.
  6. Sociale binding. DOC is veel meer dan een korfbalvereniging. Veel van onze leden beschouwen DOC als hun “tweede huis”.
  7. Sportiviteit. Hoe fanatiek we ook zijn, aan het eind van de wedstrijd schudden we altijd iedereen de hand en bedanken elkaar voor het leuke spel.
  8. Kosten. Korfbal is een goedkope sport en is het hele jaar door. Korfbalkleding is betaalbaar en gaat lang mee, en bij de jeugd op kosten van de vereniging!