DOC 1 – DKV Victoria 3

Eindelijk was het dan zover. De eerste thuiswedstrijd voor DOC 1 sinds zeer lange tijd. We keken er gigantisch naar uit om eindelijk voor thuispubliek te spelen, en ze ons nieuwe spel te laten zien. Er was dan ook een flink aantal supporters die onze wedstrijd kwamen aanschouwen, waarschijnlijk ook mede het heerlijke weer. Blauwe lucht, zonneschijn, amper wind, maar geen superhoge temperatuur: topweer om buiten te spelen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, gemotiveerd door onze coach en het publiek. De set-up van onze uitbal lukte goed, maar helaas was het, in tegenstelling tot tijdens de training afgelopen donderdag, geen doelpunt. Het eerste doelpunt liet echter niet lang op zich wachten: één van de eerste schoten viel vrij snel door het mandje.

De eerste helft liep vrij voorspoedig. We wisten heel veel kansen te creëren, wat voor veel sensatie zorgde voor het publiek; maar ze ook te missen, wat voor veel opluchting zorgde bij de tegenstanders. DKV werd door onze verdediging goed onder druk gezet, waardoor hun meeste kansen alleen bestonden uit verre afstandschoten en één strafworp, die ze de eerste helft allemaal misten. Desondanks onze eigen gemiste kansen, wisten we wel ons spelletje te spelen deze eerste helft, en zo gingen we de rust in met een voorsprong van 8-0.

Tijdens de rust waren we het erover eens dat dit alles nog beter had gekund. DKV mocht dan afstandschoten missen, wij misten veel kortere kansen die er toch eigenlijk in hadden moeten gaan.
Met het voornemen hier beter ons best op te doen, gingen we de tweede helft in.

Deze helft ging echter minder goed dan gehoopt en verwacht. We raakten ons eigen spel een beetje kwijt, en naast het feit dat we minder kansen kregen en minder scoorden, wisten de tegenstanders juist wél te scoren. Vooral de laatste tien minuten van de wedstrijd moeten minder leuk zijn geweest voor het publiek (en voor ons): er werden geen doelpunten meer gemaakt door ons, maar ook de tegenstander wist er in die tijd maar één te scoren.

Kwam het door de warmte? Kwam het door uitputting? Hadden we ons misschien meer aangepast aan onze tegenstander terwijl we als onszelf door hadden moeten gaan?
Er zullen nog meer vragen zijn die we onszelf hierover moeten stellen, en er zullen ook meerdere juiste antwoorden zijn die voor deze wat mindere tweede helft hebben gezorgd. Feit blijft wel dat we de wedstrijd met een winst van 14-3 hebben weten af te sluiten. Niet zo goed als we hadden gehoopt na de eerste helft, maar die punten hebben we toch mooi binnen! Daarnaast zijn we trots en blij dat we ons thuispubliek een overwinning hebben kunnen laten zien.

Volgende week spelen we uit in Almere tegen EKVA 6, laten we ons best doen daar beter onze tweede helft af te maken!