DOC 1 wint eerste wedstrijd van het seizoen!

De aller eerste echte wedstrijden voor DOC in de competitie zijn een feit. Zo mochten DOC 2 en DOC 1 dit weekend naar Badhoevedorp.
De omstandigheden waren goed, mooi complex, droog en ook nog eens drie DOC supporters op de bank.

Na het gelijkspel van DOC 2 was het de beurt aan DOC 1 die mocht aantreden tegen het 2e team van Badhoevedorp, spannend want hun eerste speelde de wedstrijd ervoor nog de sterren van de hemel.

1e helft
De scheids fluit in en zoals ook de vorige wedstrijd was het advies om fel te beginnen. Net als tegen de Corvers lukte dit goed, na meerdere goedlopende aanvallen duurde het niet lang voor de 0-1 voor DOC op het scorebord stond genoteerd. De 1-1 volgde niet heel veel later.

Waar het vak met Lindsey met veel balsnelheid de vrije man wist te vinden, had het andere vak met Alex daar meer moeite mee. Doordat onze aanval moeilijker tot score kwam, kon Badhoevedorp langzaam maar zeker uitlopen naar 3-1.

Het antwoord van het vak met Lindsey (nu in de aanval) duurde dan ook niet lang en de 3-2 stond na 15 minuten spelen alweer op het scorebord. Een kans voor nog een tweede kreeg het vak niet omdat drie minuten later de 3-3 werd gescoord.

De tijd verstreek. Al liep het vak met Alex minder, het ontbrak zeker niet aan creativiteit en flexibiliteit! Op meerdere manieren werd geprobeerd een de vrije man te vinden en een goal te forceren.
Hier kreeg het vak ruimschoots de tijd voor door het sterk verdedigende werk van het andere vak. Het duurde even, maar eindelijk pakken we dan toch de dubbel, vijf minuten voor tijd gaan we van 3-3 naar 3-5.

Niemand geeft op en nog tot de rust wordt de score opgevoerd tot 4-6 in het voordeel van DOC.

2e helft
We zijn in de rust bewust geworden van onze kracht en onze zwakte. Waar we tegen de Corvers uiteenvielen en als inviduen de twee helft in gingen, zo kwamen we dit keer sterker uit de kleedkamer.
En dit bleek, ondanks vermoedde pogingen van Badhoevedorp om door te breken gaf het vak met Lindsey geen krimp.

Door de constante aanvoer van ballen kon het vak met Alex blijven zoeken. De wilskracht en team effort werden beloond. Een prachtige doorloopbal van Lisanne die haar heer (ja, je hoort het goed) met een mooie beweging op het verkeerde been zet in de lijn van de tweede bal zorgt voor de 4-7. De goal van Jeff nog geen minuut later zorgt voor de bevrijdende 4-8.

Wanneer Lindsey met nog 10 minuten te spelen de 4-9 binnen schiet, lijkt de wedstrijd wel gespeeld. Zou je denken! Badhoevedorp had nog twee troeven achter de hand gehouden, welke niet lang na onze laatste goal werden ingebracht. Het verschil was gelijk duidelijk, twee heren met ervaring die met een missie het veld waren ingebracht. Gelukkig waren we hier op voor bereid en had onze aanval er al op tijd voor gekozen om te temporiseren. Zo was het hoogst haalbare voor Badhoevedorp nog 2 doelpunten, wat uiteindelijk resulteerde in de einduitslag: 6-9 in het voordeel van DOC 1.

Conclusie
We hebben de wedstrijd door positiviteit naar ons toe kunnen trekken, we waren dit keer geen tegenstander van onszelf en we maakte elkaar sterker. Badhoevedorp was geen makkelijke tegenstander, maar in deze wedstrijd hebben wij met het team de betere kaarten gespeeld. Voor de terugwedstrijd zullen we extra kaarten nodig hebben om ook deze wedstrijd van ons te maken, daarvoor zullen we hard moeten blijven trainen.

Supporters bedankt: Sharon, Maikel en Marilene.
Tot volgende week, thuis tegen DKV Victoria 3.