(Oefenwedstrijd)

07-09-2021 Corvers 1 – DOC 1

Eindelijk! We mogen weer spelen na een jaar lang hard trainen, gezelligheid en team building.

Lekker weer, veel publiek, een sportieve tegenstander en een goede scheidsrechter, een voorbode voor een top korfbalavond.

Nog even de zenuwen van ons afschudden voor de wedstrijd begint, want het is toch wel spannend.

We kunnen wel een jaar lang trainen, maar hoe houden we ons staande tegen een echte tegenstander?

Eerste helft
Na het eerste fluitsignaal begon DOC fel zoals was afgesproken. Dat zorgde er dan ook voor dat we in de tweede aanval al de 0-1 konden scoren.
Al snel bleek dat ook de Corvers genoeg te bieden had in deze wedstrijd. In nog geen 10 minuten spelen was de stand 3-1

Zo scoorde Corvers gedurende de eerste helft net iets makkelijker, al was het DOC met het meest aantrekkelijke korfbal en flink hogere schot frequentie. De bal werd heel snel verplaatst, en we vonden elkaar steeds weer kort rond de korf met daaropvolgend
mooie loopacties voor de tweede bal. Maar zo gaat het in de korfbal, je moet ze wel scoren!

Tot 10 minuten voor rust haakte we goed aan en hadden vooral Jeroen en Alex in samenwerking met hun vak de gevaarlijkste
spelers onder controle. Het was dan ook jammer dat ze net voor rust nog uitliepen naar 12-7.

Tweede helft
Het was duidelijk dat we conditioneel nog niet op ons sterkst waren, deze spiegel hebben we onszelf dan ook voorgehouden
in de rust met daarbij de opdracht om te kijken of we het in ons hadden om nog eens de ploeg te zijn die we in de eerste 20 minuten waren.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft waren we gelukkig weer energiek, maar niet scherp genoeg. Direct een foute pass
en een goal tegen krijgen geeft niet het zelfvertrouwen waar je op hoopt.

Gedurende de tweede helft zijn we met alle krachten blijven korfballen en blijven zoeken naar goals. Korte kansen, omdraaiballen,
we komen uiteindelijk terug tot 14-10.

Al wordt het door vermoeidheid langzaam maar zeker moeilijker om de vrije man te vinden en goed uit te spelen.
Door geregeld balverlies kregen we er onszelf als tegenstander bij en verslapte we steeds meer.

Ondanks dat ook de Corvers niet het niveau heeft gehaald van de eerste helft hebben ze de wedstrijd uiteindelijk wel naar zich toe
kunnen trekken met een einduitslag van 20-13.

Conclusie
DOC 1 heeft laten zien dat het op wedstrijdkorfbal niveau aantrekkelijk en effectief korfbal kan neerzetten, de Corvers is immers geen
verkeerde ploeg om een krachtmeting tegen te doen.

Als wij onze conditie gaan verbeteren ben ik er van overtuigd dat we een hele wedstrijd gevaarlijk kunnen zijn. Niet alleen aanvallend
maar ook verdedigend, waarbij we de grens van onze vaardigheden kunnen verleggen.

Al met al een spannende, gezellige, sportieve en vooral leerzame wedstrijd!
Supporters bedankt en wie weet tot a.s. zaterdag in Badhoevedorp.